BLIZZARD

Heavy metal fra Tyskland

Hele verden følger med på Nordisk heavy metal. Norske, svenske og finske band tiltrekker utrolig mye oppmerksomhet hver gang de slipper et nytt album eller skal til å holde konsert. Men det er også verdt å følge med på Tyskland og de ulike gruppene som strømmer ut fra dette sentraleuropeiske landet. Tyskland har tross alt vært med på utviklingen av Heavy metal helt fra begynnelsen – hvem har vel ikke hørt om Scorpions eller Rammstein? Accept, Helloween, Kreator, Destruction, Blind Guardian, Sodom og Gamma Ray har virkelig satt Tyskland på kartet, og deres unike Heavy metal-rytmer har gått verden rundt i mange, mange år. Tysk tungmetall har sin egen atmosfære, men det er tydelig at sjangeren er i slekt med sine nordiske naboer. Er du glad i tungmetall, er Tyskland et land du bør følge med på. Det er noe vanskelig å finne frem til tysk tungmetall, siden mange av bandene foretrekker å holde seg i undergrunnen og nekter å skrive kontakt med plateselskapene. Heldigvis har du oss, nettsiden som følger med på verdens beste Heavy metal. Les videre for å finne ut om en av Tysklands moderne legender innen Heavy metal og deres ferske album.

Blizzard – en voldelig legende

Ser man over en rekke metallband, kommer ulike trekk frem. Vi kaller de ikke for en subsjanger – ordet «lyrisk tematikk» passer bedre. For ulike band fokuserer på ulike ting. Noen skriver kanskje om religion, om å brenne kirker og lignende, mens andre fokuserer på samfunnets problemer, depresjon og mørke tanker. Blizzard er en tysk legende som har holdt på siden millenniumskiftet og fokuserer på et originalt tema – vold og alkohol. Deres lyrikk er gjennomtrengende og dyp, med oppfordringer til å gi slipp på indoktrineringen. Man er livets egen herre, sier Blizzard, og har selvsagt rett i dette. Deres spesielle stil er lett gjenkjennelig, og det er den spesielle stemningen i deres sanger som har gitt dem så mye oppmerksomhet. Sangene og musikken er dyp og røff, men bærer ikke samme preg av negativitet som man ser i så mange andre metallband. Sjangeren kalles for Speed metal, men har dratt tydelig innflytelse fra Thrash metal også. Blizzard er en del av Heavy Forces Records, et lokalt musikkstudio i Baden-Wurttemberg der de holder til. Blizzard har vært aktive siden 1998, og slapp sitt seneste album nå i 2016. Dermed har de store mengder erfaring og kan skryte av en fantastisk, spennende karriere. De holder seg dog «ekte», og gir ikke slipp på sine prinsipper.

Outburst of Fury

Det seneste albumet til Blizzard fikk veldig gode tilbakemeldinger fra kritikerne, og noen mener at det legendariske bandet bare blir bedre og bedre med tiden. Denne vinylen i full lengde ble gitt ut sent på året, men solgte raskt tusenvis av eksemplarer både i Tyskland og andre steder – spesielt på nettet. Her finner man 11 låter som til sammen utgjør cirka en time med musikk i aller øverste klasse. Tekstene er forresten på engelsk, så du vil ikke behøve å anstrenge deg for å forstå hva lyrikken handler om. Sangene «Behind the Blow», «The Devil’s Game» og «Watch out» er våre favoritter, men du må gjerne høre gjennom dette rykende ferske albumet på egen hånd og finne frem til låtene som rører deg mest. Det er nok best å holde seg unna flaska når denne vinylen spiller – ellers kan man få mange nye ideer om aktiviteter på fylla.

Andre album

Blizzard har gitt ut flere spennende album gjennom årene, både som EP, video og som vinyl med full lengde. Spesielt er det albumet «Pure Filth and Mayhem» fra 2001 som har fått mye oppmerksomhet, og det er dette albumet som gjorde Blizzard til en internasjonal suksess. Siden da har vi også sett «The Roaring Tanks of Armageddon» i 2009 – det var absolutt verdt å vente åtte år på deres nye album. Deretter kom videoen «Alcoholic Fighters», albumet «Fuck the Universe» i 2012 og «Outburst of Fury» som vi nevnte ovenfor.