CONVIXION

Heavy metal verden rundt

Enkelte musikksjangere forblir på sitt eget kontinent og holder seg innen en viss krets eller nisje av mennesker. Andre sprer seg som varmt hvetebrød og går verden rundt på kort tid. Etter vår mening faller Heavy metal midt imellom disse to typene utvikling. Først og fremst ble Heavy metal stort i Storbritannia og USA. Deretter gikk turen til Norden, der Norge og Finland straks ble planetens midtpunkt for alle tiders metallmusikk. Men utviklingen stoppet ikke der, for Heavy metal tror verken på begrensninger eller grenser overhodet. Plutselig var Heavy metal å finne i Sør-Amerika, Afrika og på den andre siden av kloden i Oseania. Først var det store land med befolkning på titalls millioner som så Heavy metal bli fremført i enkelte konserthaller og barer. Deretter var det på tide å innta mindre land, der andre typer musikk lenge dominerte musikkindustrien. Hellas, for eksempel. Hvem skulle vel trodd at man kunne få høre virkelig god, spennende Heavy metal fra dette ferieparadiset?

Convixion – greske vibber

Hellas er et spesielt land med en utrolig lang historie, og det er denne kulturelle tradisjonen som speiler seg av på grekernes musikk, film og livsstil generelt. Uansett hva grekerne finner på, vil det alltid finnes et hint av deres eldgamle kultur i det de skaper. Dette er spesielt synlig når man oppdager Convixion, et gresk metallband som har dominert den lokale scenen siden 2007. Gruppa oppstod i Athen, den mange tusen år gamle hovedstaden, midt under opptøyene rundt finanskrisen og de røffe tidene Hellas gikk gjennom. Convixion hoppet frem, ut av en mengde anarkister, venstreradikale rebeller og mennesker med en generell misnøye for det kjipe samfunnet politikerne var i ferd med å bygge. Den dystre atmosfæren og actionfylte stemningen skapte en helt egen stil, og Convixion brukte sine omgivelser til å skape unik musikk. Sangene kom ut som på løpebånd, og hver eneste bærer preg av dette spesielle miljøet i Hellas. Convixion ga Heavy metal en ny forståelse for påvirkningen sjangeren kunne gi vårt problematiske samfunn.

Fersk start, flott fremtid

Convixion startet sin karriere veldig sterkt, med en utrolig spennende EP som ble sluppet i 2007. «Metal Drinkin Conspiracy» fikk topp karakter av musikkekspertene, og deres unike Speed metal ble omfavnet av både lokale fans og i utlandet. Convixion skaper en viss Trash metal med fokus på samfunnsproblemer og løgner, noe som vekket følelser hos mennesker verden rundt. Tre år etter kom deres første album, «Convixion». Det timelange albumet fikk på nytt topp karakter og viste at grekerne hadde veldig mye å by på. Tilbudene begynte å regne inn, og metallbandet begynte straks å skape sine neste låter. Singelen «Black Magic Night» kom ut i 2011, og «Alive Aftershock» dukket opp som en splitt i 2013. Deretter fulgte tre harde år med mye arbeid og utallige timer i studioet før deres andre album «Days of Rage, Nights of Wrath» kom ut i 2016. Convixion har tydeligvis veldig mye mer å by på, og derfor venter vi spent på alt de slipper ut. Deres forståelse for omgivelsene sine og vanskelighetene hele menneskeheten står ovenfor er ubeskrivelig, og vi kan bare håpe at flere mennesker sperrer opp øynene for dette greske metallbandet.

Album med flotte plateomslag

Convixion er unikt på mange måter, men deres plateomslag skiller seg ut på en merkverdig måte. Hver eneste singel og hvert eneste album har et helt spesielt cover som er tegnet for hånd og representerer noe av innholdet på innsiden. Her kjenner man straks igjen politisk tematikk, politikere og dommere, politimenn og korrupte statlige ansatte, frie aktivister og hjernevaskede mennesker som hjelper staten. Spør etter album og singler fra Convixion neste gang du er i platebutikken, så kan du se selv hvor flotte coverne deres er. Slikt har vi ikke sett på lenge.