PROCESSION

Heavy metal verden rundt

Siden den beskjedne oppstarten på 70-tallet har heavy metal gått verden rundt og blitt til en populær sjanger blant millioner av mennesker. Så fort internett kom på banen, nådde sjangeren også ut til en rekke nye steder der heavy metal aldri var populært tidligere. Heavy metal ble til en global sensasjon, og nye band dukket opp på kryss og tvers av planeten. Nå om dagen er Heavy metal å finne overalt, fra de minste byene i Sør-Amerika til storbyer i USA og Europa. Utallige grupper har vokst frem med tiden, alle med sine egne spesielle detaljer og innflytelser. Der Heavy metal i Norden noen ganger bruker norrøne toner og folk i sine sanger, velger grupper fra for eksempel Asia å blande inn sine egne, lokale noter. Derfor er det så spennende å utforske universet av Heavy metal – man har et uendelig utvalg av sanger å bla seg gjennom, og så fort du kommer litt nedover på listen av nye låter vil nye album legges ut og man blir altså nødt til å starte fra begynnelsen igjen. Derfor er det best at du følger med på vår hjemmeside – vi vil nemlig gjøre deg kjent med de mest interessante nye gruppene her på jordkloden, og sørge for at du får med deg alt som er verdt å få med seg. Som, blant annet, gruppa Procession fra Chile.

Procession, en liten smak av Chile

Ser man over nyere band innen sjangeren Heavy metal, bør man virkelig merke seg Procession. Bandet er rimelig nytt – de samlet seg for første gang i 2006 – men siden starten har utviklingen vært fantastisk, og deres nye album har fått massive positive tilbakemeldinger. Det spesielle med Procession er at de er fra Chile, et land man neppe knytter til Heavy metal. Chile er et land i Sør-Amerika, og man skulle trodd at tunge, røffe musikksjangere ikke passet inn i dette paradiset. Men neida – heavy metal lever i beste velgående også her, noe Procession er et godt eksempel på. De har allerede gitt ut flere album og en EP, noe som har gitt dem mye oppmerksomhet både hjemme i Chile og i utlandet. Albumet har solgt raskt, og Procession har blitt invitert til en rekke spennende festivaler verden rundt. Kanskje vi bør invitere dem til Norge, slik at folk skal få noe helt nytt å følge med på?

Brenn de kristne!

Procession er et typisk Doom metal-band, altså er tekstene (og musikken) veldig røffe og mørke. Budskapet er veldig enkelt, og ligner på så mange andre metalgrupper – brenn de kristne! Heavy metal generelt har alltid prøvd å ta et oppgjør med den kristne troen, der man blir tvunget til å godta at enkelte ting alltid er «gode» mens andre ting er «onde». Heavy metal har alltid stått imot denne indoktrineringen, og ser på kristendommen som sin største fiende. Ikke glem at hekser, trollmenn og folk med en annen oppfatning av verden ble brent på bålet i flere hundre år – derfor har Heavy metal en god grunn til å vise sin misnøye med religionen. Procession har skapt flere sanger med fokus på denne kampen mot religion, noe man hører allerede i deres demo, kalt «Burn». Bandet møttes i Valparaiso i Chile og spilte sine låter på den lokale baren, før noe gikk feil og medlemmene mistet muligheten til å spille videre. De bestemte seg for å spille inn noen av låtene de fremførte i denne baren, og vips – så var det første albumet på plass.

Destroyers of the Faith

Procession har gitt ut to spennende album de seneste årene – «To Reap Heavens Apart» og «Destroyers of the Faith». Det sistnevnte albumet er det eldre av de to, men vi setter mest pris på dette. Her finner man nemlig nesten en time med alle tiders musikk, musikk som vil sprenge ørene dine og få hodet til å tenke i helt nye baner. Musikk man vil skru opp på full guffe og terrorisere naboene. Sangen «Chants of the Nameless» fikk stor oppmerksomhet på nettet, og solgte som varmt hvetebrød på iTunes. Dessuten fikk deres nyeste album toppkarakter av samtlige magasiner med fokus på Heavy metal.